{{ctrl.notification}}
دسته بندی هتل ها و آنچه باید بدانید

حتما تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که درجه بندی هتل ها بر چه اساسی انجام میشود؟ ستاره هتل ها به چه منظوری انتخاب می شود؟ و در نهایت چطور می توانیم هتل ها را نسبت به نیاز خود برای سفرهای مختلف انتخاب کنیم. با مجله سپهرسیر همراه شوید تا در این مقاله آگاهی کاملی از دسته بندی هتل ها بر اساس ستاره و هرآنچه که در مورد معیارهای طبقه بندی هتل ها لازم است بدانید را به شما بگوییم.

زمان مطالعه: 5 دقیقه

هتل ها بر چه اساسی درجه بندی می شوند؟

بعد از خرید بلیط هواپیما، رزرو آنلاین هتل دومین موضوع مهم برای شروع یک سفر خاص و جذاب به هر نقطه از دنیا است. شاید تاکنون به این فکر کرده باشید که به چه دلایلی و بر چه اساسی هتل ها را دسته بندی می کنند. دسته بندی های ستاره ای که در بسیاری از مواقع حتی در مقایسه ظاهری با هتل های مشابه، نمی توانیم علت تعداد ستاره های آن را متوجه شویم. همین موضوع ممکن است ما را سردرگم کند. احتمالا شنیده اید که برای مثال برخی هتل های 3 ستاره را در حد هتل 4 ستاره می دانند. حال بهتر است بدانیم بر چه مبنایی این دسته بندی هتل ها انجام می شود.

دسته بندی هتل ها کار کاملا تخصصی است که روش های گوناگونی دارد. راحت ترین روش که برای مسافران هم ملموس باشد، ستاره گذاری روی هتل ها است. این روش موجب می شود که بر اساس ستاره های هتل، میزان لوکس بودن، رفاه و ارائه خدمات در هتل را راحت تر تشخیص دهید و با توجه با قیمت گذاری های هتل ها انتخاب مناسب تری برای رزرو هتل داشته باشید.
 

هتل ها را بر چه اساسی درجه بندی می کنند

 

سپهر اَپ
یک مرجع کامل برای یک سفرعالی 
پرواز، قطار، هتل، تور، اتوبوس با امکان استرداد آنلاین

همین الان دانلودش کن

انواع دسته بندی هتل ها

اصل تاریخچه رتبه بندی هتل ها حدود چهار دهه پیش در آلمان شروع شد. این موضوع سبب شد تا در کشورهای دیگر به تدریج از روش دسته بندی یا طبقه بندی بین هتل ها استفاده شود. حدود 20 سال پیش روش طبقه هتل ها از کم به زیاد بین بیشتر هتل ها شکل گرفت.

بیشترین طبقه بندی بین هتل ها روش ستاره گذاری است. در این روش بر اساس مقدار و میزان رفاه، آسایش، منطقه آب و هوایی، تجهیزات تفریحی و دیگر امکانات هتل، ستاره های بیشتری تعلق می گیرند.

در ایران تعداد ستاره ها به 5 ستاره ختم می شود. دریافت ستاره های بیشتر منوط به ارائه برخی امکانات است که  با عقاید مردم مسلمان ایران و همچنین قوانین جمهوری اسلامی ایران در تضاد است. در اروپا تعداد ستاره ها به 6 یا 7 ستاره بر اساس سرویس دهی کامل داده شده و تکمیل می شوند.

روش دیگر درجه بندی هتل ها که بعد از ستاره گذاری رایج است، درجه بندی حروفی است. برای مثال بر اساس حروف بزرگ ابتدایی انگلیسی هتل ها درجه بندی می شوند. روش دیگری هم وجود دارد که بر مبنای برخی استانداردها هتل ها از توریست کلاس تا بالاترین درجه یعنی لاکچری کلاس، دسته بندی می شوند. البته این روش طبقه بندی فرق چندانی با ستاره گذاری ندارد اما خود یک روش مجزا به حساب می آید.

تعداد سوئیت های یک هتل هم باعث می شود تا هتل ها در درجه های کوچک (کوچ نشین) تا خیلی بزرگ تقسیم شوند. یک سری از هتل ها بر اساس میزان اقامت درجه بندی می شوند. مثلا برخی هتل ها مسافرانی یک روزه دارند که اصولا این نمونه هتل ها در نزدیکی فرودگاه ها یا پایانه ها قرار دارند. مسافرانی که با خرید بلیط هواپیما به شهری سفر کرده اند، می توانند در یکی از این هتل ها اقامت داشته باشند.

همچنین در برخی هتل ها میزان اقامت بسته به نیاز مسافر حتی تا یک ماه هم در اختیار قرار می گیرند و تمدید می شوند. در بعضی از هتل ها هر دو نوع به صورت کوتاه یا بلند مدت در اختیار مسافرین قرار می گیرند که اینها خود در درجه بندی هتل ها تاثیر به سزایی دارند.

 

هتل های دنیا را چطور طبقه بندی می کنند؟

 

با گران ترین هتل های جهان آشنا شوید!

 

چه پارامترهایی در تعداد ستاره های هتل اثرگذارند؟

یکی از دلایل اینکه برخی هتل ها به رغم داشتن امکانات رفاهی و تفریحی فراوان، تعداد ستاره های پایینی دارند، پارامترهایی است که تعیین کننده ستاره هستند. برای رتبه بندی هتل ها تنها به میزان رفاه آن هتل یا لوکس بودن هتل نگاه نمی شود؛ بلکه موضوعاتی مثل مساحت زیربنای هتل و تعداد اتاق ها نیز در تعداد ستاره های هتل اثر دارند. براثی مثال اگر یک هتل لوکس با تمامی امکانات داشته باشیم که مساحت کوچکی داشته باشد، نمی تواند بیشتر از 3 ستاره یا نهایتا 4 ستاره اخذ کند.

موضوع دیگری که از اهمیت نسبتا بالایی برخوردار بوده و نقش مستقیم در تعداد ستاره های هتل دارد، ظرفیت و تعداد تخت های اتاق ها است. این موضوع بسیار تخصصی است و بر اساس نیاز مسافرین همان شهر تعیین می شود. در هنگام تعیین ستاره های هتل، با احتساب تعداد مسافرینی که به آن شهر سفر کرده یا از چه کشور هایی برای اقامت به این هتل ها رجوع می کنند، استانداردهایی در نظر گرفته شده است.

 

ستاره های هتل را چطور انتخاب می کنند

 

نکات مهم پیش از رزرو آنلاین هتل

 

چگونه یک هتل پنج ستاره می شود؟

شاید فکر کنید که تنها ساختمانی لوکس با اتاق های شیک برای گرفتن پنج ستاره کافی است؛ اما باید بگوییم که این ها تنها کوچکترین بخش یک هتل پنج ستاره است. پارامترهای مهمی وجود دارد که در این موضوع تاثیرگذار است. به همین علت است که باید بعد از خرید بلیط هواپیما وقتی مشغول به رزرو آنلاین هتل هستید، باید به بسیاری از موارد دقت کنید.

برای یک هتل پنج ستاره در ایران شرایط بسیار سختی باید پشت سر گذاشته شود. اولین گزینه بهره مندی از یک مدیر لایق و کار آمد است. البته برای هر هتلی نیاز است چنین مدیری کار را به دست بگیرد؛ اما نیاز اصلی هتل 5 ستاره مدیریت همه فن حریف در مقابل مهمانانی است که با خرید بلیط هواپیما یا به صورت های دیگر به این شهر سفر کرده و برای اقامت لذت بخش در یک هتل پنج ستاره را انتخاب کرده اند.

یک هتل 5 ستاره باید تمامی شرایط تعیین شده بین المللی را در درون خود داشته باشد. در واقع مسافران خارجی نباید با ورود به هتل 5 ستاره، از نظر ارائه خدمات تفاوتی با هتل های دیگر نقاط جهان پیدا کنند. علاوه بر این، داشتن حداقل 100 اتاق برای یک هتل 5 ستاره الزامی است و از شرایط اصلی دسته بندی هتل ها در دسته 5 ستاره است.

داشتن یک لابی بزرگ با مبل های راحتی و راهروهایی با فرش های زیبا برای احترام به مسافرین، پاسخگویی 24 ساعته برای رفع هرگونه کمبود و نیز گردشگرانی که با خرید بلیط هواپیما یا با خودرو شخصی سفر کرده اند، احترام به مسافرین و تمیز کردن اتاق ها روزی دو بار الزامی است. وجود تلفن در کنار تخت، حمام با متراژ مشخص و... نیز از الزاماتی است که یک هتل پنج ستاره برای رفع نیاز های مسافرین باید داشته باشد.

چطور یک هتل 5 ستاره می شود؟درجه بندی هتل ها

 

سپهرسیر | بهترین مرجع خرید بلیط هواپیما

date_range دوشنبه 13 آبان 1398 remove_red_eye 3397 بازدید favorite_border 0 chat 0
بخش
شماره موبایل
شماره ثابت
کانال تلگرام
پرواز داخلی
09903355090
پرواز خارجی
09903355090
هتل داخلی
05137621919
ثبت نظر
chat 0