فرودگاه تبریز یکی از پرترددترین فرودگاه های منطقه شمال غرب کشور است که به دلیل وجهه توریستی و اهمیت تجاری این شهر همیشه و در همه ایام سال پذیرای گردشگران و تجار بسیار زیادی از سراسر کشور و از کشورهای همسایه بوده است. در ادامه به معرفی کامل فرودگاه بین المللی تبریز می پردازیم. با مجله سپهرسیر همراه شوید.
خرید بلیط هواپیما به مقصد فرودگاه تبریز
تبریز به عنوان یکی از فرودگاه های مهم شمال غرب کشور شناخته می شود. فرودگاهی که با توجه به نیاز بسیار زیاد مردم تبریز ساخته و در سال های بعد تکمیل شد و بهبود پیدا کرد. خرید بلیط هواپیما از فرودگاه تبریز این روزها افزایش چشمگیری پیدا کرده و مسافران تبریزی و علاقه مندان به تبریز سعی می کنند با خرید آنلاین بلیط هواپیما از امکانات این فرودگاه مدرن استفاده کنند.
نام دیگر این فرودگاه، "فرودگاه بین المللی شهید مدنی تبریز" است. همچنین این فرودگاه بزرگ ترین فرودگاه منطقه شمال غرب ایران نیز به شمار می رود. در واقع فرودگاه تبریز نه تنها برای کاربری مسافربری استفاده می شود بلکه جهت کاربری نظامی نیز مورد استفاده شما قرار می گیرد. البته منطقه نظامی فرودگاه شهید مدنی تبریز جدای از قسمتی است که شما با خرید بلیط هواپیما برای مراجعه به آن اقدام می کنید.
بهترین سوغات و صنایع دستی را از تبریز بخرید!
تاریخچه فرودگاه تبریز
فرودگاه بزرگ تبریز از سال ۱۳۲۹ با اهدافی خاصی مانند عرضه خدمات هوایی، اجرای پروازهای آموزشی و نظامی زیر نظر ضوابط سازمان جهانی هوانوردی ایکائو در تبریز راه اندازی شد. لازم به ذکر است با توجه به موقعیت مهم و استراتژیک فرودگاه بین المللی تبریز، به دلیل موقعیت جغرافیایی در مرز و راه های هوایی ایران به اروپا، آسیای میانه و به علاوه نزدیکی با پایگاه دوم شکاری تبریز، به عنوان یکی از مهم ترین فرودگاه های کشور به شمار می رود که در سال های مختلف نقش مهمی را برای کشور ایفا کرده است.
در ابتدای کار، فرودگاه تبریز، به این شکل نبود و در طول مدت زمان تکمیل و به شکل و شمایل امروزی درآمده است. همچنین این فرودگاه در ابتدا تحت نظارت ارگان های کشوری و ضوابط سازمان های معتبر جهانی هوانوردی راه اندازی شد.
مرکز اصلی تشکیل این فرودگاه برای بار اول در سال ۱۳۲۶ صورت گرفت که یک دفتر به نام بی سیم هوایی در شهر تبریز و در ساختمانی که به همین نام معروف بود در انتهای خیابانی که در حال حاضر خیابان ارتش نام دارد، آغاز به کار کردند و در سال ۱۳۲۹ از بی سیم هوایی به ایستگاه هوایی تبریز تغییر نام داد و باند پروازی خاکی که در محل فعلی فرودگاه قرار گرفته، مورد استفاده قرار گرفت.
این ایستگاه در سال ۱۳۳۵ با نصب دستگاه های مخصوص ناوبری، در محوطه ایستگاه هوایی، به فرودگاه تبریز تغییر نام داده شد و این شروع تغییرات این فرودگاه بود. در سال 1337 یعنی 2 سال بعد، عملیات ساخت ساختمان مرکزی سه طبقه در کنار برج کنترل پروازی در طبقه 4 آن در محوطه فرودگاه بین المللی تبریز شروع شد. پس از مدت کوتاهی ساختمان مرکزی در سال ۱۳۳۸ ساخته و افتتاح شد. از سال 1338 همه واحدهای مختلف اداری ایستگاه هوایی که به فرودگاه تبدیل شده بود به ساختمان مرکزی انتقال داده شدند.
اداره مرکزی فرودگاه با راه اندازی دستگاه های مخابراتی و همچنین نصب یک دستگاه، توانست با خرید تلفن و ۲۵ خط داخلی و خرید و نصب یک رشته تلفن برای ارتباط با مسیرهای دور و شهر تبریز به ساختمان فرودگاه منتقل شود.
در ابتدای کاردر این فرودگاه برنامه های منظمی برای پرواز وجود داشت مانند سرویس های هوایی بین تهران و تبریز که با هواپیماهایDC3، به صورت هفته ای ۲ پرواز که توسط شرکت هواپیمایی ایران ایر (هما) اجرایی شد، دایر گشت. این پروازها به مقصد فرودگاه مهرآباد بودند و هیچ ایرلاین دیگری جز هما در این طرح حضور نداشت.
وقتی که در سال 1356 پرواز ها حاجیان به کشور عربستان از این فرودگاه شروع شد، سایر پروازهای خارجی نیز از این فرودگاه تایید شد. با اینکه کمی طول کشید تا ثبت نام بین المللی فرودگاه انجام شود؛ اما در هر صورت در سال ۱۳۷۰، این فرودگاه به فرودگاه بین المللی تبریز با تصویب هیئت دولت تغییر نام داده شد. لازم به ذکر است این فرودگاه 8 سال بعد یعنی در سال ۱۳۷۸ به عنوان یکی از فرودگاه های درجه یک کشور انتخاب شد که رشد خرید بلیط هواپیما از آن قابل توجه بود.
از سال 1378 تا امروز، این فرودگاه خدمات هواپیمایی خود را به پروازهای داخلی، خارجی، عبوری و همچنین نظامی به عنوان یکی از ۴ فرودگاه آسمان باز در حریم هوایی ایران، برای مسافران خود ارائه داده است. لازم به ذکر است فرودگاه تبریز از شمال و شرق به پایگاه دوم شکاری این شهر، از جنوب به بلوار شهید بابایی و از سمت غرب به جاده ی۱۴، امتداد می یابد.
موزه گردی در تبریز؛ تجربه ای عالی
پروازها و ایرلاین های فعال در فرودگاه تبریز
این فرودگاه امروزه، با بیش از ۲۰۰ پرواز داخلی و ۲۰ پرواز خارجی ورودی و خروجی در طول هفته، به عنوان یکی از بهترین فرودگاه های کشور از نظر تعداد پرواز و تجهیزات ناوبری به شمار می رود. ایرلاین های مختلف داخلی و خارجی از ترکیش ایرلاینز که اتصال دهنده این فرودگاه به برخی فرودگاه های ترکیه است گرفته تا ماهان ایر و آسمان ایرلاین و... در فرودگاه تبریز رفت و آمد دارند.
امکانات فرودگاه شهید مدنی تبریز
مسئولان فرودگاه تبریز تلاش کرده اند تا امکانات مختلفی که ممکن است مسافران ورودی یا خروجی به آن احتیاج داشته باشند را در فرودگاه تبریز تامین کنند تا نیازی به خارج از فرودگاه نباشد. شعب بانک های معتبری مثل بانک ملی و وجود خودپردازها در این فرودگاه به همین منظور بوده است.
همچنین غرفه های فروشگاهی متعددی در فرودگاه شهید مدنی تبریز مهیا شده تا افراد مایحتاج خود را از این فروشگاه ها تهیه کنند. همچنین شما می توانید برای رزرو غذا به رستوران و کافی شاپ خوب و باکیفیت این فرودگاه مراجعه کنید. خرید بلیط هواپیما به صورت آنلاین کمک می کند تا شما خیال راحت تری برای حضور در فرودگاه داشته باشید و از امکانات این فرودگاه استفاده کنید.
نگران خرید سوغاتی نیز نباشید. در فرودگاه تبریز هم سوغاتی های مربوط به تبریز از نوقا گرفته تا صنایع دستی وجود دارد و هم سوغات شهرهای مختلف دیگر ایران. در نتیجه برای خرید سوغاتی نیز دچار مشکل نخواهید شد. بخش های مختلف دیگر مثل اتاق سیگار، اتاق مادر و کودک، نمازخانه و مواردی از این دست برای رفاه حال مسافران در نظر گرفته شده است. شما به سادگی می توانید از خدمات ارائه شده در فرودگاه تبریز استفاده کنید.
در نهایت شما می توانید به سایت اصلی فرودگاه تبریز مراجعه نمایدد تا از پروازهای ورودی و خروجی و دیگر موارد لازمه مانند آدرس فرودگاه و ترمنیال های موجود مطلع گردید.
بهترین غذاهای سنتی را در تبریز تجربه کنید!