دریافت ویزای شینگن مجوز ورود به اروپا است. البته برای ساکنان قاره های دیگر. چرا که اروپایی هایی که در حوزه شینگن قرار دارند به راحتی می توانند از کشوری به کشوری دیگر سفر کنند. این روزها که تب و تاب ادامه تحصیل و مهاجرت به اروپا بیشتر از سالهای گذشته است، افراد بسیاری تمایل به دریافت ویزای شینگن و ورود به این قاره کهن و در عین حال مدرن را دارند. حال چه برای تحصیلات و چه برای کار و یا تولد فرزندان. در این مقاله قصد داریم درباره ویزای شینگن و کشورهای عضو پیمان شینگن برای شما بنویسیم. پس با سپهرسیر همراه شوید و خودتان را برای سفری مهم به قاره اروپا آماده کنید.
از ویزای شینگن چه می دانید؟ و کدام کشورها در حوزه شینگن قرار دارند؟
بیش از 30 سال از زمانی که برخی کشورهای اروپایی تصمیم گرفتند برای رفت و آمد شهروندان و اتباع خود بین کشورهای مختلف اروپایی، الزام صدور ویزا را حذف کنند، می گذرد. معاهدهای که سه دهه پیش به امضاء رسید و اکنون به بالاترین درجه قدرت و اهمیت خود رسیده است. این معاهده که در ابتدا مابین 5 کشور اروپایی و در روستای شینگن لوکزامبورگ به امضاء رسید، شینگن نام گرفت و اکنون 26 کشور عضو آن هستند. ویزای شینگن امروزه یکی از معتبرترین ویزاها در دنیا محسوب می شود.
برخی از کشورهای اروپایی عضو پیمان شینگن، در اتحادیه اروپا عضویت ندارند و در مقابل برخی از اعضای اتحادیه اروپا نیز در معاهده شینگن حضور ندارند. کشورهای اروپای شرقی در مقایسه با همتایان غربی خود، عضویت کمتری در حوزه شینگن دارند.
اعضای عضو معاهده شینگن، برای رفت و آمد در بین کشورهای عضو، نیاز به اخذ ویزا ندارند. در واقع گویی که شینگن باعث برداشته شدن مرزهای سیاسیِ بعضی از کشورهای اتحادیه اروپا شده و قرابت فرهنگی و اقتصادی عمیقی بین آنها ایجاد کرده است. در ادامه با کشورهای عضو پیمان شینگن و بعضی نکات کلی در خصوص ویزای شینگن آشنا می شویم.
با انواع ویزا آشنا شوید!
کشورهای عضو معاهده شینگن
در حال حاضر 26 کشور به صورت قطعی عوض معاهده شینگن هستند و برای سفر به این کشورها باید ویزای شینگن اخذ شود. علاوه بر این 26 کشور که در ادامه به نام آن ها اشاره می کنیم، چند کشور دیگر در صف ورود به این معاهده قرار دارند تا بتوانند از مزایای ویزای شینگن بهره مند شوند.
کشورهای عضو شینگن عبارتند از:
بهترین روش برای اخذ ویزای اوکراین
انواع ویزای شینگن
آشنایی با انواع ویزای شینگن میتواند به شما در اخذ ویزای مناسب با هدفِ سفرتان کمک کند. هرچند اصولا مردم کشور ما بیشتر با یک نوع از ویزای شینگن سر و کار دارند، سعی می کنیم به صورت خلاصه به معرفی انواع ویزای شینگن بپردازیم.
ویزای شینگن نوع A
این ویزا که به ویزای ترانزیت فرودگاهی شهرت دارد، ویزایی است که با استفاده از آن حق ورود به فرودگاههای کشورهای عضو محدوده شینگن را پیدا می کنید. این نوع ویزا بیشتر برای مسافرانی مناسب است که قصد ورود به هیچ یک از کشورهای حوزه شینگن را ندارند و تنها میخواهند برای تغییر پرواز از کشورهای عضو استفاده کنند. افراد دارنده این نوع ویزا حق خروج از فرودگاه را ندارند.
ویزای شینگن نوع B
این ویزا که به ویزای شینگن ترانزیتی معروف است، برای مسافرت های زمینی و مسافرت های هوایی با استفاده از هواپیماهای شخصی استفاده می شود. شخصی که این ویزا را دریافت می کند تنها 5 روز فرصت دارد تا از چند کشور عضو معاهده شینگن عبور کند.
ویزای شینگن نوع C
این نوع ویزا که به نوعی پرکاربردترین نوع ویزای شینگن نیز محسوب میشود، نوعی ویزای کوتاه مدت است که میتوان با استفاده از آن با انگیزههای مختلف توریستی، تجاری و... به کشورهای عضو این حوزه سفر کرد.
ویزای نوع C خود شامل سه نوعِ یکبار ورود، دوبار ورود و چند بار ورود می شود که هر کدام در مدت زمان مشخص، اعتبار و شرایط خاص خود را دارند. اعتبار ویزای شینگن نوع C، 90 روز است. در این مدت، اگر فرد ویزای یکبار ورود گرفته باشد، پس از خروج از حوزه شینگن، حتی اگر ویزای وی اعتبار زمانی داشته باشد، باطل می گردد. برای ویزای شینگن دوبار ورود نیز ابطال پس از خروج دوم انجام می شود. ویزای چندبار ورود یا Multiple-entry تنها پس از 90 روز باطل شده و ابطال آن به ورود و خروج از حوزه شینگن مربوط نخواهد بود.
ویزای شینگن نوع D (ویزای ملی)
این نوع ویزا مخصوص دانشجویان، کارگران، تجار و افرادی است که به هر دلیل قصد اقامت بلندمدت در کشورهای حوزه شینگن را دارند. اصولا ویزای شینگن نوع D به صورت چندبار ورود صادر می شود؛ به جز افرادی که به هدف درمان راهی کشورهای خاص حوزه شینگن می شوند.
ویزای شینگن اعتبار محدود منطقهای (VLT)
دارندگان ویزای اعتبار محدود منطقه ای نمی توانند به تمامی کشورهای حوزه شینگن سفر کنند. این ویزا تنها برای یک یا چند کشوری که نامشان در ویزا ذکر شده، اعتبار دارد. ویزای VLT عموما برای اقدامات بشردوستانه و... تعبیه شده است.
اخذ ویزای شینگن
برای گرفتن ویزای شینگن میتوانید به سفارتخانههای کشورهای عضو معاهده شینگن یا دفاتر کنسولی آنها در سراسر دنیا مراجعه کنید. برای این منظور باید با در دست داشتن مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای شینگن به سفارت یا نمایندگی سفارت مراجعه کرده و اقدام به اخذ وقت سفارت کنید. این زمان برای حضور شما در سفارت و مصاحبه حضوری صورت میگیرد. البته لازم است بدانید مراجعه به سفارت بسیاری از این کشورها مستلزم دریافت وقت سفارت و تهیه مدارک لازم است.
هنگام مراجعه به سفارت چه سئوالاتی از ما پرسیده می شود؟
پس از مشخص شدن وقت سفارت، شما باید در زمان تعیین شده با تمامی مدارک مورد نیاز به همراه فرم درخواست ویزا که اصولا در سایت سفارتخانهها قرار گرفته، به سفارت مراجعه کنید. در مراجعه به سفارت یا کنسولگری، علاوه بر تحویل مدارک، مصاحبهای چند دقیقهای انجام می شود تا از اهداف سفر، کسب و کار فعلی و... سوال پرسیده شود. در نهایت نیز اگر مدارک شما تکمیل باشد و روند مصاحبه با اخلال مواجه نشود، میتوانید سفارت را ترک کرده و منتظر دریافت ویزای خود باشید. حتما در به همراه داشتن مدارک مورد نیاز دقت کنید تا دوباره مجبور نباشید برای تکمیل مدارک به سفارت خانه مراجعه کنید.