ویزای تحصیلی یکی از متداول ترین و قانونی ترین انواع ویزا برای ورود به یک کشور و آغاز پروسه مهاجرت است. بسیاری از افراد که قصد مهاجرت و شروع یک زندگی جدید در کشوری دیگر را دارند، ویزای تحصیلی را برای آغاز پروسه مهاجرت خود انتخاب می کنند چرا که این روش هم به نسبت آسان تر است و هم در بسیاری کشورها می توان پس از اتمام تحصیلات برای دریافت اقامت نیز اقدام کرد. در این مقاله قصد داریم درباره چگونگیِ دریافت ویزای تحصیلی برایتان بگوییم. پس مثل همیشه با مجله سپهرسیر همراه شوید.
چگونه ویزای تحصیلی بگیریم؟
تحصیل در خارج این روزها در میان جوانان و قشر دانشجوِ ایرانی بهشدت اوج گرفته است و هرجایی که دانشجویی باشد بدانید زمزمههای تحصیل و مهاجرت تحصیلی هم به گوشی میرسد. اکثر این دانشجویان به امید شروع کار و کسب و دریافت اقامت دائم راهی کشورهای اروپایی، کانادا و آمریکا میشوند. در این میان عده ای از آنها راه درست و عدهای دیگر روندی تکراری برای مهاجرت را طی میکنند.
افرادی که قصد جدی برای مهاجرت تحصیلی دارند، باید بدانند که چه مراحلی برای دریافت ویزا تحصیلی را طی کنند. شما با گرفتن ویزای تحصیلی می توانید در کشور مقصد مشغول به زندگی، ادامه تحصیل و همچنین کار با قوانین خاص آن کشور شوید.
راهنمای اخذ ویزا
ویزا تحصیلی چیست؟
همانند دیگر ویزاها که قبلا در مجله سپهرسیر در مورد آن و روشهای صدور ویزا صحبت کردیم، ویزای تحصیلی نیز از سوی کشورهای مقصد برای دانشجویان و دانش آموزان صادر میشود. این ویزا به واسطه قبولی دانشجو در رشته تحصیلی یکی از دانشگاههای همان کشور صادر میگردد و زمانی که دانشجو از تحصیل فارغ شده باشد یا دیگر دانشجو نباشد تا مدت زمان محدودی اعتبار دارد و بعد از آن باطل میشود.
ویزای تحصیلی فقط برای دانشجویان نیست و هر فرد بالای 4 سال میتواند برای ادامه تحصیل در هر مقطعی ویزای تحصیلی کشورها برای ادامه تحصیل در مقاطع عالی شرط سنی دارند و گاهی شما فقط تا سن 30 سالگی فرصت دارید تا برای ادامه تحصیل راهی فرنگ شوید.
برای اخذ ویزا ابتدا باید از دانشگاه مورد نظر پذیرش بگیرید که این خود پروسهای طولانی و زمانبر دارد. از جمله موانع پیش روی شما آزمونهای تافل و آیلتس برای دانشگاه های انگلیسی زبان است. به زبان سادهتر، اخذ ویزا آخرین مرحله است که بعد از آن میتوانید برای خرید بلیط هواپیما اقدام کنید و به سمت کشور مقصد عزیمت کنید. اما قبل از گرفتن ویزا چه تصمیماتی باید اتخاذ کنید؟
قبل از اخذ ویزا تحصیلی به چه نکاتی توجه کنیم؟
برای خروج از کشور نیاز به پاسپورت دارید. بیشتر دانشجویان پسر برای گرفتن پاسپورت با مشکل سربازی مواجه هستند و نمیتوانند پاسپورت دریافت کنند. البته اگر شما بتوانید نامه قبولی در یکی از دانشگاههای خارجی را به دست آورید، با ارائه آن به سازمان نظاموظیفه میتوانید تا مدت زمان معلومی که سازمان نظاموظیفه آن را تعیین کرده، معافیت تحصیلی کسب کنید و مستقیم پس از فارغالتحصیلی در ایران، به مقصد کشور دیگری که شما را به عنوان دانشجو قبول کرده است، مهاجرت کنید. در واقع اخذ ویزای تحصیلی برای مشمولان سربازی تنها در شرایطی امکان پذیر است که غیبت نداشته باشند.
برای ادامه تحصیل در کشورهای خارجی باید دقت زیادی روی هزینه های تحصیلی داشته باشید. در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در بیشتر کشورهای دنیا، دانشجو باید شهریه کامل را پرداخت کند. در کشوری مانند آلمان، تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و کارشناسی رایگان است اما شرایط پذیرش دانشجو در این کشور چندان آسان نیست. در مقطع دکتری اگر موفق به دریافت بورس و فاند شده باشید، علاوه بر اینکه هزینهای پرداخت نمیکنید، به شما حقوق هم داده خواهد شد. البته اگر بورس و فاند نداشته باشید، تحصیل در مقطع دکتری نیز هزینه گزافی به دنبال خواهد دارد.
مهمترین و اصلیترین تلاش شما در جهت راضی نگه دانشگاه مقصد منوط به دریافت نمرات عالی در آزمونهای زبان آیلتس و تافل است. البته در طول دوران تحصیلی خود نیز باید رزومه قوی برای اپلای کردن فراهم کرده باشید. نوع آزمون تافل یا آیلتس را بر اساس نوع کشوری که قرار است به آن مهاجرت کنید، باید انتخاب کنید.
با انواع ویزا نیز آشنا شوید!
اگر بعد از اتمام تحصیلات قصد بازگشت به ایران را دارید، باید در انتخاب رشته تحصیلی و دانشگاه بسیار دقیق باشید. لذا قبل از اپلای کردن کورکورانه و تلاش بیهوده برای رفتن، در مورد رشتههای تحصیلی و همچنین اعتبار مدرک تحصیلی نهایی خود نزد وزارت علوم و تحقیقات کشور، تحقیقات لازم را انجام داده باشید تا بعد از اتمام تحصیلات بتوانید در بازگشت به میهن در کشور خودمان مشغول به کار شوید.
هر دانشگاهی برای خود روند مشخصی دارد که طی آن دانشجو تلاش میکند مورد قبول اساتید و دانشگاه قرار بگیرد و باید مدارک خود را به آنها ارائه کند. این مدارک عبارتاند از ریز نمرات، مدرک آخرین مقطع تحصیلی، توصیه نامه از اساتید معتبر دانشگاهی، رزومه تحصیلی، انگیزه نامه و …. در این مرحله باید هزینهای جداگانه برای دانشگاه مقصد به منظور بررسی مدارک خودارسال کنید که این هزینه غالباً کمتر از 100 دلار هستند.
اگر شانس با شما یار باشد و دانشگاه مورد نظرتان مدارک و درخواست شما را قبول کند، به شما نامهای تحت عنوان قبولی پذیرش ارسال خواهد شد که میتوانید از طریق آن اقدام به اخذ ویزای تحصیلی کنید. پس از گرفتن ویزا، می توانید برای رفتن به کشور مقصد اقدام به خرید بلیط هواپیما کنید. برای این منظور سایت سپهرسیر یکی از بهترین مراجع فروش بلیط هواپیما به مقاصد مختلف خارجی است.
مراحل اخذ ویزای تحصیلی
دریافت ویزای تحصیلی بر اساس قوانین هر کشور، میتواند مراحل گوناگونی داشته باشد و مستلزم ارائه مدارک مختلفی باشد. اما موارد مشترکی نیز وجود دارد که عبارتند از:
- درخواست نوبت برای مصاحبه از سفارت، برای این کار اگر سفارت کشور مقصد شما در ایران باشد، باید داخل کشور با مراجعه به سفارت زمان ملاقات با مأمور سفارت را تعیین کنید. در غیر این صورت وقت ملاقات برای سفارتهای خارج از ایران را از طریق اینترنت رزرو کنید.
- با مراجعه حضوری باید فرم درخواست ویزای تحصیلی را تکمیل کنید.
- نامه پذیرش خودتان را از دانشگاه مربوط تقدیم سفارت کنید.
- مدارک لازم برای نشان دادن تمکن مالی به سفارت جهت توانایی زندگی کردن در کشور مقصد و پرداخت هزینههایی همانند اسکان و مخارج زندگی را به سفارت ارائه بدهید.
- ارائه گواهی پایان سه دوره متوسطه برای دانشجویان عازم مقطع کارشناسی
- ارائه گواهی پایان دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد برای دانشجویان عازم مقاطع تحصیلات تکمیلی
- پاسپورت
- عکس
- ارائه مدارک کافی برای نشان دادن دلایل کافی برای برگشت به ایران
- مدارک هویتی همانند شناسنامه و کارت ملی
- پرداخت هزینه صدور ویزای تحصیلی
همه چیز درباره ویزای شینگن!
برای مهاجرت تحصیلی فقط اخذ پاسپورت یا داشتن بلیط هواپیما کافی نیست. همانطور که مشاهده کردید، هر سطر این مقاله برای گرفتن ویزا پیش نیاز است و شما باید آنها را سپری کنید تا در نهایت موفق به گرفتن ویزا و حتی خرید بلیط هواپیما و خارج شدن از کشور شوید. مهاجرت تحصیلی تصمیمی است که شما باید از سالها قبل برای آن برنامهریزی کرده باشید. اگر میخواهید مهاجرت تحصیلی کنید همین امروز دست به کار شوید.