فرودگاه مهرآباد یکی از قدیمی ترین فرودگاه های ایران است که در سال 1317 ساخته شد. همچنین مهرآباد یکی از شلوغ ترین فرودگاه های ایران محسوب می شود. وسعت این فرودگاه 58000 متر مربع و ارتفاع آن 3962 پا از سطح دریاست. یکی از پرترافیک ترین فرودگاه های ایران که خرید بلیط هواپیما از مبداء آن بسیار رونق دارد، همین فرودگاه مهرآباد است که قرار است در مجله سپهرسیر آن را بیشتر معرفی کنیم.
خرید بلیط هواپیما به مقصد فرودگاه مهرآباد
این فرودگاه واقع در غرب تهران است و علت نام گذاری آن وجود روستایی در حوه تهران و در محل کنونی فرودگاه به نام روستای مهرآباد بود. شاید جالب باشد که بدانید این فرودگاه تا به امروز رکورد 13 میلیون مسافر در سال را داشته و به همین دلیل یکی از فرودگاه های پر رفت وآمد منطقه محسوب می شود. البته این رکورد تنها مربوط به افرادی که با خرید بلیط هواپیما از تهران راهی شهرهای دیگر شده اند نبوده و شامل تمامی پروازهای ورودی و خروجی است.
فرودگاه مهرآباد تا قبل از سال 1386 به جز پروازهای داخلی، کلیه پروازهای خارجی را انجام می داد؛ اما پس از اتمام ساخت فرودگاه بین المللی امام خمینی کلیه پروازهای خارجی به این فرودگاه انتقال یافت. با این وجود هنوز پروازهای مربوط به حجاج از فرودگاه مهرآباد انجام می شود.
با توجه به تعداد بالای پروازهای داخلی، این فرودگاه هنوز هم دو برابر فرودگاه امام خمینی در طول روز پرواز دارد و با وجود نداشتن پروازهای خارجی بیشترین رتبه را در جابجایی مسافر در بین فرودگاه های ایران به خود اختصاص داده است.
رازهای طلایی در خرید بلیط ارزان هواپیما
تاریخچه فرودگاه مهرآباد
در سال 1296 برای اولین بار مردم ایران شاهد پرواز هواپیمایی بر فراز شهر تهران بودند که البته این هواپیما متعلق به روسیه بود. این هواپیما به صورت قطعات ازهم گسسته به تهران منتقل شد و با اسمبل کردن آن ها به هم امکان اولین پرواز در تهران فراهم شد. به دلیل عدم وجود ساختمان های بلند و آسمان خراش ها، این هواپیما در ارتفاع کمی به پرواز درآمد به طوری که برای کلیه افراد قابل مشاهده بود.
همان طور که در بالا اشاره شد فرودگاه مهرآباد در سال 1317 تأسیس شد. این فرودگاه توسط آلمان ها ایجاد شد؛ چراکه در سال 1304 انحصار هواپیمایی به شرکت هواپیمایی آلمانی یونکرس Junkersواگذار شد و آن ها نیز با 20 فروند هواپیما این فرودگاه را تأسیس کردند.
در سال 1325 نیز اولین گروه خلبانان ایرانی جهت گذراندن دوره های مربوطه به آمریکا اعزام شدند و در سال 1328 اولین پروازهای خود را در فرودگاه مهرآباد با هواپیماهای اف-۸۶ سیبر و تی-۳۳ انجام دادند. پس از آن ایران عضو سازمان ایکائو شد و صنعت هوایی کشور به سرعت رشد نمود. با توسعه و رشد این فرودگاه در سال 1337 اسکناس های جدید دویست ریالی با طرحی از این فرودگاه چاپ شد.
امروزه فرودگاه مهرآباد تهران با اکثر فرودگاه های داخلی در ارتباط است. پروازهای ورودی از فرودگاه اصفهان، فرودگاه مشهد و فرودگاه تبریز گرفته تا برخی از فرودگاه های تازه تاسیس مثل فرودگاه کاشان انجام می شود. شهرهای مختلف با فرودگاه های کوچک و بزرگ ارتباط هوایی خود را از طریق فرودگاه مهرآباد شکل می دهند.
ترمینال های ورودی و خروجی فرودگاه مهرآباد
فرودگاه مهرآباد شامل 6 ترمینال است که دسته بندی پروازهای ورودی و خروجی و مقاصد مختلف را دربرمی گیرد. در ادامه به توضیح هرکدام می پردازیم:
- ترمینال 1 و 2: برای ورود و خروج پروازهای داخلی – مساحت 27900 مترمربع
- ترمینال 4: تنها برای خروج به شهرهای مختلف ایران – مساحت 10400 مترمربع
- ترمینال 6: تنها برای ورود به تهران از سایر شهرهای ایران – مساحت 4550 مترمربع
- ترمینال 3 و 5: تنها برای ورود و خروج پروازهای حجاج (حج تمتع) و همچنین برای پروازهای ورودی حج عمره – مساحت ترمینال 3 برابر با 3904 مترمربع و مساحت ترمینال 5 برابر با 15250 مترمربع است.
این ترمینال ها همچنین برخی از هواپیمایی خاص را ساپورت می کنند برای مثال کلیه پروازهای ایرلاین های زاگرس ایرلاین و کیش ایر از ترمینال 1 انجام می شوند. همچنین کلیه پروازهای هواپیمایی ایران ایر از ترمینال شماره دو فرودگاه مهرآباد انجام می پذیرد. البته ترمینال شماره 2 میزبان ایرلاین های دیگری مثل قشم ایر و هواپیمایی نفت نیز بوده و چند ایرلاین دیگر نیز پروازهای متفرقه خود را در این پایانه انجام می دهند.
کلیه پروازهای خروجی از تهران به سمت مقاصد داخلی مربوط به شرکت هواپیمایی ماهان از ترمینال شماره 4 انجام می پذیرد. شرکت هواپیمایی آسمان و تابان ایر نیز برای پروازهای خروجی از همین پایانه استفاده می کنند.
امکانات فرودگاه مهرآباد تهران
فرودگاه مهرآباد شامل یک برج مراقبت با ارتفاع 30 متر است که در 10 طبقه ساخته شده است. زیربنای هر طبقه 120 مترمربع است و کلیه کنترل های پروازها در این بخش صورت می گیرد. این برج مراقبت شامل 150 مترمربع فضا برای مراقبت پرواز، 225 متر فضا برای تجهیزات و زیرساخت های ناوبری، ۲۲۵ مترمربع فضا برای رادار تقرب پرواز و ۳۰۰ مترمربع نیز فضای ساختمان رادار است.
در کلیه ترمینال های فرودگاه مهرآباد امکانات رفاهی از قبیل رستوران و کافی شاپ و سرویس بهداشتی و ... وجود دارد. ترمینال ها همچنین مجهز به دستگاه ای ATM هستند و شعبه هایی نیز از برخی از بانک ها در این فرودگاه وجود دارد. همچنین برای برخی از ایرلاین ها مثل ایران ایر، در مهرآباد امکان دریافت بلیط هواپیما و انتخاب صندلی با استفاده از دستگاه های الکترونیکی وجود دارد.
از دیگر امکانات این فرودگاه پارکینگ های طبقاتی است که در سال های اخیر ساخته شده است و تا حدود 4500 خودرو را در خود جای می دهد. این پارکینگ ها در دو فاز ساخته شده اند که یکی از آن ها درست در مقابل ترمینال 1 و 2 قرار دارد و دیگری در مقابل پایانه های 4 و 6 واقع شده است.
موقعیت جغرافیایی فرودگاه مهرآباد
فرودگاه مهرآباد از 3 طرف با 3 بزرگراه در تهران در ارتباط است. در واقع از شمال با بزرگراه فتح، از جنوب با بزرگراه شهید لشگری (جاده مخصوص کرج) و از غرب با بزرگراه آیت الله سعیدی هم جوار است.
همچنین با توسعه مترو تهران یکی از راه های سهل جهت دسترسی به پایانه های این فرودگاه استفاده از مترو است؛ که شامل دو ایستگاه در فرودگاه مهرآباد می باشد. یکی از ایستگاه ها مقابل ترمینال 1 و 2 است و ایستگاه دیگر آن مقابل پایانه های 4 و 6 است.
برای کسب اطلاعات بیشتر از پروازهای ورودی و خروجی، همچنین ساعت پروازها می توانید به سایت اصلی فرودگاه مهرآباد مراجعه نمایید.